Этапы сотрудничества:
  • Знакомство и выяснения вопроса Следует обратиться к нам по телефону или заполнить форму, что расположена с права!
  • Быстрый результат и стоимость услуг Вы узнаете о стоимости услуг адвоката по семейным делам на первичной консультации
  • Предоставление услуг Квалифицированный семейный адвокат предоставить профессиональные юридические услуги незамедлительно!
  • Скидки на обслуживание до 10% Обратившись сейчас Вы получите скидку на дальнейшее обслуживание у адвоката получить скидку

Расторжение брака

  • все необходимые документы
  • за 1 день
  • всего 250 грн.
заказать подготовку документов

Развод через суд

  • без присутствия супруга
  • за 30 дней
  • всего 850 грн.
заказать развод через суд

Взыскание алиментов

  • подготовка всех документов
  • за 2 дней
  • всего 450 грн.
заказать взыскание алиментов

Раздел имущества

  • на любом этапе и быстро
  • только профессионально
  • от 950 грн.
заказать раздел имущества

Новости


Украина терпит разводы. Каждый третий брак подвержен распаду!

Украина терпит разводы. Каждый третий брак подвержен распаду! Настоящее положение Украины в семейных делах оставляет желать лучшего, поскольку сегодня молодые пары разводятся легче и намного быстрее, чем скрепляют свои узы.

Прекращение брака супругов и развод через суд, если есть ребенок

Прекращение брака супругов и развод через суд, если есть ребенок Решение о разводе было принято, и оно уже никак не обсуждается.



Публикации


Составление брачного договора, услуги адвоката

Составление брачного договора, услуги адвоката Юридические услуги по составлению, написанию и подготовке брачного договора (контракта) опытными адвокатами по семейному ...

Платная консультация в онлайн режиме

Платная консультация в онлайн режиме Не будем вводить вас в заблуждение, наша компания не предоставляет бесплатных консультаций, за исключением социальной программы ...

Срок на примирение в процессе развода супругов

Срок на примирение в процессе развода супругов Но как бы то ни было, прежде чем вынести окончательное решение суд определяет все фактические причины развода и принимает ...

Какой закон будет действовать при разводе ...

Какой закон будет действовать при разводе с иностранцем Наше законодательство в вопросах развода с иностранцем применяется при расторжении брака в соответствии с требованиями международных ...

Психологические последствия расторжения брака

Психологические последствия расторжения брака В процессе развода знакомые и друзья разделены на 2 лагеря, после развода же отношения между ними становятся натянутыми.


Як виконується порядок виконання всіх рішень про стягнення аліментів?

Як виконується порядок виконання всіх рішень про стягнення аліментів?Виграти суд, який вирішуватиме питання аліментів - справа не складна. Труднощі починаються в момент виконання даного рішення. Ви отримали виконавчий лист. Що відбуватиметься далі?

Далі вам потрібно віднести виконавчий лист до державного виконавця. Однак, потрібно знати кілька цікавих деталей, які допоможуть вам зробити все вірно.


        
  • По-перше, якщо звернути увагу на статтю 367 ДП кодексу, то там є пункт, який дозволяє вам негайне виконання стягнення аліментів у межах суми першого платежу. Що це означає? Завдяки цьому пункту, ви можете отримати суму за перший місяць, яка буде видана вам в максимально стислі строки (грубо кажучи, відразу). Така процедура детально описана у частині 4 статті 30 ЗУ щодо «Виконавчого виробництва». Суд може прийняти таке рішення про початок виконання стягнення аліментів, згідно заяві позивача.
  •     
  • По- друге, виконавчий лист варто застосовувати в тому випадку, якщо відповідач безпосередньо відмовляється платити аліменти. Оскільки, навіть, без виконавчої служби відповідач розуміє свої обов'язки перед сім'єю, а тому, він може самостійно вирішити питання, наприклад, з підприємством, яке буде відраховувати обумовлену суму з його заробітної плати родині. Крім цього, можна просто укласти окремий договір, який буде точно регулювати всі питання сплати аліментів.
  •     
  • По- третє, існує реальна кримінальна відповідальність за ухилення від сплати таких аліментів, яка була передбачена у статті 164 КК України. У примітці чітко вказано, що під «злісним ухиленням» маються на увазі дії, які призвели до затримки у виплаті аліментів. Це може стосуватися і приховування доходів, і злісної зміни місця проживання, роботи, без повідомлення відповідних служб. Якщо це все призвело до виникнення великої заборгованості по сплаті аліментів у розмірі шести місяців відповідних оплат, то відповідач може притягуватися до кримінальної відповідальності. Проте, варто відзначити, що випадків реального притягнення до кримінальної відповідальності за подібне порушення мені не відомі.
  •     
  • По-четверте, враховуючи ст. 22 ЗУ, яка стосується «Виконавчого виробництва», виконавчий лист можна пред'являти протягом усього періоду, на який призначені виплати аліментів.

Якщо все зрозуміло, тоді давайте більш детально розглянемо саму процедуру виконання дій судом, щодо стягнення аліментів.


Як подається заява про відкриття діючого виконавчого виробництва?

Ви просто приходите до відповідного органу Державної виконавчої служби, при цьому, попередньо берете виконавчий лист з собою, а потім, просто пишіть заяву, яка стосуватиметься відкриття виконавчого провадження. Дану заяву потім ви здасте в канцелярію, тому, краще підготуйте дві такі заяви, щоб одну здати, а на другій проставити номер вхідного. Більше того, можете просто запитати цей номер і записати. Щоб знайти приклад заповнення даної заяви, просто зверніться до відповідних чиновників, або ж перегляньте на наявність такого прикладу в приміщенні відділу ДВС. Всі вимоги до даної заяви докладно описані в статті 19 частина 2, яка стосується «Виконавчого виробництва».

Також, може виникнути питання, відносно того, в який відділ ДВС потрібно звертатися. Для цього була створена стаття 20 частина 1 ЗУ, в якій прописано, що державний виконавець повинен виробляти всі виконавчі дії саме за місцем роботи, знаходження або проживання боржника, або за місцем знаходження всього його майна. Якщо місце знаходження, проживання боржника буде змінюватися, і про це стане офіційно відомо державному виконавцю, то він перешле виконавчу справу з усіма документами в інший відповідний відділ ДВС.

Далі, державний виконавець зобов'язаний перевірити ваш виконавчий лист і заяву на відсутність помилок та наявність усіх обов'язкових вимог, які могли б вплинути на відмову у відкритті (ст. 26 ЗУ) і виносить постанову про початок виконавчого провадження (ст. 25 ЗУ). Це можна вважати дійсно початком вашого виконавчого провадження. Наступного дня копія даної постанови буде направлена вам і боржнику (ст. 25 ч. 5 ЗУ).

Повний порядок стягнення аліментів був передбачений у ст. 74 ЗУ та п. 7.5, який стосується інструкції про проведення всіх виконавчих дій.

Рішенням суду може бути винесено, що розмір аліментів встановлюється або у частці від заробітку, або в певній грошовій сумі.

Як виробляються всі відрахування при рішенні суду «частина від заробітку»?

Як тільки було встановлено місце роботи боржника, а також чітко визначено розмір заборгованості, державний виконавець надсилає разом з розпорядженням виконавчий лист у відповідну бухгалтерію підприємства, де працює даний боржник. У цьому випадку, стягнення аліментів проводиться бухгалтерією із заробітної плати даного боржника після утримання всіх податків, які були визначені в Переліку.

Далі, всі суми утримань переводяться на вказаний даними стягувачем рахунок, або просто через поштові органи. Крім цього, стягувач може отримати суму просто в касі даного підприємства.

Якщо, наприклад, сталася ситуація, яка стосується того, що у боржника минулого місяця сталося стягнення штрафу з заробітної плати (оскільки він щось порушив або зламав). У зв'язку з цим, розмір виплачених аліментів буде зменшений на той місяць, особливо, якщо штраф був дуже серйозним, а потім доплатять в наступному. Тобто, частина грошей з-за заробітної плати не загубиться. Але варто також пам'ятати, що в п.2 частини третьої статті 70 ЗУ чітко сказано, що відрахування заробітної плати до всього погашення заборгованості стосуються аліментів не можуть бути вище 50%, а весь розмір утримання - не більшим 70% (частина 4 стаття 70).

Про всі відраховані та виплачені суми аліментів бухгалтер підприємства зобов'язаний повністю звітувати перед виконавцем кожні півроку. У разі, якщо обставини змінилися (помінялося місце роботи, місце проживання), бухгалтер зобов'язаний довести до відома державного виконавця у триденний термін (ч.2 ст.69).


Як проводяться відрахування до певної грошової суми?

        
  1. Якщо судом було постановлено, щоб усі аліменти проводилися боржником в певній грошовій сумі, то боржник сам виробляє відрахування з доходів для сплати аліментів на рахунок, який був зазначений стягувачем у заяві.
  2.     
  3. Якщо є заборгованість зі сплати даних аліментів, яка перевищує три місяці, то стягнення може перейти на майно боржника (ч.2 ст.74 ЗУ).
  4.     
  5. Якщо місце знаходження боржника достеменно невідомо.

Якщо місце знаходження боржника стало невідомим, державний виконавець може згідно зі ст. 40 ЗУ оголосити боржника в розшук. Більш докладно це розглядається в самій статті, а також:

        
  • - У п. 4.13 «Інструкції про проведення всіх виконавчих дій»
  •     
  • - У наказі МВС, який стосується затвердження положення, щодо порядку розшуку боржника.

Звичайно, не варто дуже серйозно ставитися до порядку проведення стягнення, оскільки вони описані в досить загальних засадах. Є багато нюансів, які можуть дуже впливати на даний порядок. Наприклад, якщо боржник є пенсіонером, або фізичною особою-підприємцем, або знаходиться за кордоном..



Это Вам будет интересно:

Семейный юрист © 2024 год | Як виконується порядок виконання всіх рішень про стягнення ... |

6ccf6c9ab7fc233369fc448c455aabd0